naslovna1 1210x642 - БОГАТИЋ ИМА СВОЈУ ВИНЧУ - ГОРЕЛА ДЕПОНИЈА "НИШНО ПОЉЕ", ИНТЕРВЕНИСАЛИ ВАТРОГАСЦИ ИЗ БОГАТИЋА И ШАПЦА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТИЋ ИМА СВОЈУ ВИНЧУ – ГОРЕЛА ДЕПОНИЈА „НИШНО ПОЉЕ“, ИНТЕРВЕНИСАЛИ ВАТРОГАСЦИ ИЗ БОГАТИЋА И ШАПЦА

pin - БОГАТИЋ ИМА СВОЈУ ВИНЧУ - ГОРЕЛА ДЕПОНИЈА "НИШНО ПОЉЕ", ИНТЕРВЕНИСАЛИ ВАТРОГАСЦИ ИЗ БОГАТИЋА И ШАПЦА

Густ дим непријатног мириса који се ноћас надвио над Богатић стигао је са депоније „Нишно поље“, на којој је синоћ око 17,30 примећен пожар.

– Ватру су гасили припадници ватрогасне јединице из Богатића, а у помоћ су притекли и ватрогасци из Шапца. Када је пожар локализован подигао се велики облак дима, а пошто није било ветра задржао се изнад Богатића – сазнаје „Мачва Прес“ у ЈКП „Богатић“, које управља депонијом.

DIM 840x630 - БОГАТИЋ ИМА СВОЈУ ВИНЧУ - ГОРЕЛА ДЕПОНИЈА "НИШНО ПОЉЕ", ИНТЕРВЕНИСАЛИ ВАТРОГАСЦИ ИЗ БОГАТИЋА И ШАПЦА
Облаци дима и јутрос изнад Богатића

На депонији и даље траје загашавање, а уз ангажовање радника ЈКП „Богатић“ лагеровани отпад се машинама претура и посипа водом.

-Управо јуче смо поднели кривичну пријаву против непознатог извршиоца због пожара који се на депонији појавио пре пет дана. Још се не знају узроци ни тог, као ни пожара који је избио синоћ. На депонији има смећа које је деценијама одлагано, свега ту има, биле су високе температуре па је могуће да ватра букнула сама од себе, а постоји сумња и на људски фактор – објашњавају у ЈКП „Богатић“.

На депонији „Нишно поље“ грађани са подручја целе општине одлажу сав отпад, изузев грађевинског. У Богатићу и неколико села комунални „кућни“ отпад се свакодневно прикупља и већ другу годину односи на санитарну депонију у Јарак.

Д.Г.

Related Images: